Dns چیست و چگونه کار می کند

زمان مطالعه: 6 دقیقه

می ‌خواهیم در این مطلب به بررسی Dns و کاربرد آن بپردازیم. Dns از پایه ‌های اینترنت بوده و در طول روز از آن استفاده می ‌کنیم. بسیاری از کارهای ما در اینترنت با استفاده از Dns انجام می ‌شود. اما Dns چیست؟

dns
dns

Dns چیست؟

Dns چیست؟

Dns برای دامنه و وب ‌سایت کاربرد دارد. ( خرید دامنه ) در هر وب ‌سایت از یک یا چند Dns خاص استفاده می ‌شود. در واقع Dns یک دفترچه تلفن برای شبکه اینترنت بوده و با استفاده از آن نیازی به حفظ کردن آدرس آی پی ها نخواهد بود. (کامپیوترها برای ‌اینکه با یکدیگر اتصال برقرار کنند از آی پی آدرس ها استفاده می ‌کنند) درواقع کارایی Dns  تبدیل نام دامنه -که قابل خواندن توسط انسان است- را به اعداد خوانا برای کامپیوتر تبدیل کند.

دی ان اس چگونه کار می‌ کند؟

 برای ‌اینکه از یک سایت بازدید کنید سیستم شما باید آدرس وب قابل خواندن برای انسان را به یک آدرس آی‌ پی قابل خوانا برای کامپیوتر تبدیل کند. هر بار که می خواهید وارد وب ‌سایت شوید بدون آنکه متوجه شوید این اتفاق رخ می دهد. برخی از سایت ‌ها وجود دارند که آدرس آی ‌پی زیادی دارند ولی از یک نام دامنه برای سایت استفاده می کنند. یکی دیگر از کاربرد Dns اینجا مشخص می شود. Dns نام دامنه را به آدرس آی ‌پی تبدیل می کند. چرا که برای انسان به‌ خاطر سپردن تعداد زیادی از اعداد سخت ‌تر از به ‌خاطر سپردن نام دامنه است.

اگر سایت مد نظر یک دایرکتوری داشته باشد وقتی تعداد درخواست ‌ها برای بازدید از آن سایت زیاد می ‌شود مدت زمان زیادی برای پاسخ به کاربر هدر می رود. اما Dns می ‌تواند اطلاعات خود را در سرورهای زیادی به اشتراک بگذارد. اطلاعات می ‌توانند به‌ صورت محلی در کامپیوتر کاربر ذخیره شوند. مثلاً شما از یک وب‌ سایت در طول روز چندین‌ بار می ‌خواهید بازدید کنید. درصورتی ‌که اطلاعات آن وب‌ سایت در حافظه کش مرورگر شما ذخیره شده باشد دیگر نیازی نیست که هر بار آدرس نام دامنه با آدرس آی پی مطابقت داده شود درنتیجه دی ان اس کم ‌تر مورد استفاده قرار می‌ گیرد و همه‌ چیز سریع‌ تر پیش می ‌رود.

کاربرد dns
کاربرد dns

کاربرد دی ان اس

Dns یک پایگاه داده دارد که تمام اطلاعات درمورد دامنه در آن جایگذاری می ‌شود. هنگامی ‌که شما در مرورگر سیستم کامپیوتر یا موبایل خود آدرس یک وب ‌سایت را وارد می ‌کنید سیستم شما به سرور Dns درخواست ارسال می‌ کند و از آن می‌ خواهد بررسی کند آیا اطلاعات مورد نیاز شما در حافظه کش وجود دارد یا خیر. اگر این اطلاعات در حافظه کش پیدا نشد درخواست شما به چند سرو دیگر ارسال شده و ارتباط ‌هایی با آن ‌ها برقرار می ‌شود. هنگامی ‌که در آن سرورها هم درخواست شما یافت نشد برای دریافت اطلاعات لازم به سرورهای خارجی درخواست‌ ارسال می‌ شود. ( نحوه اضافه کردن ادان‌دامین، پارک‌دامین و ساب‌دامین در سی‌پنل

تغییر Dns چیست

 اگر از دو شرکت متفاوت هاست و دامنه خریداری کرده اید نیاز است Dns خود را براساس سرور ارائه دهنده یا شرکت هاستینگ خود تغییر دهید. این کار باعث می ‌شود تا از دامنه بتوانید به‌ درستی استفاده کنید. ( خرید هاست )

امنیت

 در هر شرایطی باید امنیت وجود داشته باشد. Dns پروتکل قدیمی است که نکات امنیتی در آن رعایت نشده که می ‌تواند گاهی موجب آسیب ‌هایی شود. اما برای جلوگیری از حمله و یا ایمن سازی آن راهکارهایی وجود دارد. امنیت Dns را می ‌توان در چند لایه مختلف ایجاد کرد این کار باعث می ‌شود تا از خطر حملات هکر ها جلوگیری شود.

منظور از سرور Dns چیست

 برای ‌اینکه یک سیستم بتواند به وب‌ سایت اشاره کند نیاز است تا از Dns سرور استفاده شود. Dns سرورها پایگاه داده های بزرگی هستند که یکسری دامنه ها و آی‌ پی هایی در شرکت ‌های هاستینگ و دیگر سرورها در آن ها وجود دارد. تمام Dns سرورها با یکدیگر در ارتباط بوده و کافیست تا شرکت هاستی که از آن‌ میزبانی دریافت می ‌کنید آدرس وب ‌سایت شما در را در Dns سرور وارد کند این کار باعث می ‌شود تا حداکثر ۴۸ ساعت آدرس وب ‌سایت شما به سایر دی ان اس ها در سرتاسر جهان ملحق شود .

dns سرور
dns سرور

انواع سرور دی ان اس

انواع سرور دی ان اس

 انواع Dns سرور وجود دارد که به لود شدن صفحه کمک می ‌کنند این Dns سرور ها عبارت ‌اند از:

  • DNS Resolverاولین سروری که برای دریافت درخواست ‌ها از سمت کاربر برنامه‌ ریزی‌ شده و جهت راضی نگه ‌داشتن کاربران استفاده می‌ شود Resolver است. این سرور مانند مسئول یک کتابخانه است که از آن درخواست می ‌کنید تا یک کتاب برای شما پیدا کند. درواقع این سرور نقش اساسی در تبدیل نام دامنه به آدرس IP دارد.
  • Root nameserver این سرور برای تبدیل نام دامنه قابل خواندن توسط انسان‌ ها به اعداد و آدرس آی‌ پی استفاده می شود. درواقع نخستین اقدام این سرویس تبدیل نام دامنه به آی پی است. این سرور وقتی کارایی دارد که نام آی پی مورد نظر شما در Resolver پیدا نشود. این سرور درخواست شما را به پسوندهای مرتبط با دامنه ارسال می ‌کند. می تواند بهترین دامنه های مربوط به درخواست شما را پیدا کند.
  • TLD nameserver این سرور نیز ترجمه پسوندهای دامنه و ارجاع باقی نام دامنه به سرور است. این سرور مانند قفسه ای از کتاب ها در کتابخانه است.
  • Authoritative nameserver سرانجام این سرور آخرین مرحله پیدا کردن سایت را در دست می‌ گیرد. در صورتی‌ که در مراحل قبل نتوان به آدرس سایت دسترسی پیدا کرد این سرور به کمک ما می ‌آید. نام هاست را دریافت کرده و به دی ان اس پاسخ می دهد.

 تأثیر در سرعت اینترنت

در واقع دی ان اس تأثیر زیادی بر سرعت اینترنت ندارد اما برای ذخیره سازی پاسخ‌ های قبلی به ‌صورت محلی در حافظه کش مفید است. این کار باعث می ‌شود تا دامنه ‌های خاص و دامنه ‌هایی که از قبل بازدید شده ‌اند سریع ‌تر اجرا شوند. پس صحیح اجرا نمودن تنظیمات دی ان اس تا حدودی بر سرعت نمایش صفحه وب ‌سایت روی سیستم شما تأثیرگذار است.( آموزش افزایش سرعت سایت

دی ان اس
دی ان اس

مزایای Dns

مزایای Dns چیست

 با تمام تفاسیر بالا و مزایایی که عنوان کردیم می ‌توان به ‌طور خلاصه بیان کرد با استفاده از Dns لازم نیست تا تمام آدرس ‌های آی ‌پی را حفظ کنیم. اولین استفاده از Dns آسان نمودن کارها در اینترنت می ‌باشد. یکی دیگر از مزایای Dns به ‌روز شدن و ثبات آن است. Dns آدرس آی پی را به‌ صورت سریع و ثابت به‌ روز می‌کند و دسترسی به وب ‌سایت را آسان می‌ کند.

 معایب Dns چیست

به‌ جز امنیت که در بالا هم به آن اشاره کردیم معایب خاصی نمی ‌توان در نظر گرفت ولی Dns یکسری مشکلات دارد. یکی از این موارد Dns Attacks است. در این حالت مهاجم کاربران یک وب ‌سایت را با فریبکاری مورد هجوم قرار می ‌دهد. معمولاً هدف از اینکار دریافت اطلاعات بانکی کاربر یا سایر داده ‌های مهم و حساس است.

 کلام پایانی

در این مقاله سعی کردیم تمام موارد مهم مربوط به Dns را خدمت شما شرح دهیم. امیدواریم در پایان این مقاله متوجه این شده باشید که Dns چیست و چه کاربردی دارد. دی ان اس دنیای پهناوری دارد و برای درک اطلاعات مربوط به Dns نیاز است تا بیشتر درمورد آن اطلاعات کسب کنید. چیزی که مهم است تغییر دامنه Dns است که نیاز است حتما در مورد آن اطلاعات لازم را کسب کنید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

هاستvpsسرور اختصاصی