لینک UTM چیست و چگونه کار می کند

Utm-چیست-آسمان-هاست

لینک Urchin Traffic Monitor که به‌ اختصار UTM نام دارد از روش‌ هایی برای بررسی و کنترل ورودی سایت است. در این مطلب می‌ خواهیم بدانیم UTM چیست و چه کاربردی دارد. سپس نحوه رهگیری آن را به شما آموزش دهیم. بدون شک در دست داشتن اطلاعات دقیق از یک سایت کمک شایانی برای مدیران و دیجیتال مارکترها می کند. با استفاده از لینک UTM به‌ راحتی متوجه خواهید شد که ترافیک ورودی شما از کجا بود و کجای وب‌ سایت را باید اصلاح کنید و چه مواردی باید تکرار شوند. یکی از بهترین روش‌ های پیشنهادی برای یافتن این اطلاعات استفاده از کدهای UTM است. اگر می‌ خواهید بدانید لینک UTM چیست ادامه مطلب به شما کمک خواهد کرد.

فهرست مطالب

Utm-چیست-آسمان-هاست
UTM چیست ؟ و چه کاربردی دارد

UTM چیست ؟

UTM  ها یکسری رشته‌ های متنی هستند که به آدرس یک وب‌ سایت یا URL اضافه می‌ کنیم. با استفاده از این لینک مدیر سایت می‌ تواند میزان ترافیک سایت خود را مورد ارزیابی قرار دهد. با استفاده از این کدها تمامی داده‌ های مورد نیاز برای تحلیل ترافیک به دست شما خواهند رسید. به‌ راحتی می‌ توانید با استفاده از این لینک‌ ها ببینید که بیشترین ترافیک برای کدام صفحه بوده‌ است. اگر بتوانید لینک UTM را به‌ درستی تنظیم کنید اطلاعات ارزشمندی دریافت خواهید کرد. با استفاده از این لینک‌ ها در Google Analytics تعداد کلیک‌ ها ۲ تا ۴ برابر می شوند.

درصورتی که تبلیغات خود را به یک سایت ، کانال، پیج، وبلاگ و… به ‌طور هم ‌زمان بدهید بعد از مدتی می بینید که مشتری ‌های زیادی جذب کرده اید. در اینجا مشکلی که وجود دارد این است که شما دقیقاً نمی ‌دانید که این مشتری ‌ها از طرف کدام وب‌ سایت پیج یا شخص موردنظر به سمت شما آمده اند. اگر بدانید که مشتری ‌ها از سمت کدام شخص بیشتر جذب شده اند بهتر می ‌توانید هزینه ‌هایتان را برنامه ‌ریزی کنید. به ‌طوری ‌که دفعات بعدی تبلیغات خود را به جایی که مشتری های زیادی جذب کرده بدهید و به سایت ‌هایی که مشتری ‌های کمتری به سمت شما آورده دیگر درخواست تبلیغات نکنید.

Utm-چیست-آسمان-هاست
لینک Utm چیست و کجا استفاده می شود

از لینک UTM در کجا استفاده می‌ شود

به‌ طور واضح در هر جایی می‌ توانید از این لینک‌ ها استفاده کنید. شما هر URL که مد نظرتان است را می‌ توانید به یک UTM اضافه کنید و بهترین پیوندها را شناسایی کنید. مواردی که استفاده از UTM در آن ها توصیه می شودعبارت‌ اند از:

استفاده از لینک UTM در شبکه ‌های اجتماعی

 با استفاده از لینک UTM  در شبکه‌ های اجتماعی مخصوصاً اینستاگرام که یک بستر خوب برای تبلیغات به شمار می ‌رود می ‌توانید بررسی کنید که کدام کانال تبلیغی بیشترین ورودی را برای شما داشته است. با استفاده از لینک‌ های UTM  دقیقاً خواهید فهمید که کدام راه توانسته بیشترین ورودی را برای شما ایجاد کند و کدام کمترین ورودی را برای شما ایجاد کرده‌ است در نتیجه سرمایه گذاری بیشتری در کانالی که باعث شده سود بیشتری به شما برسد خواهید کرد. با استفاده از کانالی که توانسته بیشترین ورودی ها را نصیب شما کند بودجه خود را بهینه‌ تر کنید .

برای خرید هاست لینوکس ایران کلیک کنید

هاست-لینوکس-ایران-آسمان-هاست

خبرنامه های ایمیلی و پیامکی

 با استفاده از لینک UTM  در خبرهای نامه ‌های ایمیلی و پیامکی می ‌توانید میزان اثربخشی لینک هایی که درون متن ایمیل شما قرار دارند را مورد بررسی قرار دهید.

استفاده از لینک UTM در تبلیغات کلیکی

 از پرطرفدارترین تبلیغات نمایشی در تبلیغات وب تبلیغات کلیکی هستند که با استفاده از لینک ‌های UTM می‌ توانید متوجه شوید که تبلیغات شما چقدر اثربخش بوده ‌اند.

اینفلوئنسرها

در برخی موارد بلاگرها یا همان اینفلوئنسر ها از فالوور و لایک فیک استفاده می ‌کنند با استفاده از لینک UTM می ‌توانید کلک آن ‌ها را رو کنید . می ‌توانید در اینستاگرام تعداد لینک استوری را با Utm مشخص کنید.

چگونه لینک UTM بسازیم

از ابزارهای پرکاربرد در ساخت لینک Google Analytics ،Utm است.

Utm-چیست-آسمان-هاست
ساخت لینک یو تی ام

برای طی کردن مراحل ساخت Utm با استفاده از ابزار Google Analytics مراحل زیر را طی کنید :

نکته مهم : لینک UTM تاثیری در سئو سایت ندارد. ( سئو چیست؟ )

ساختار UTM

 انواع پارامترهای  Utm را می ‌توانیم به موارد زیر خلاصه کنیم:

  1. منبع یا utm source
  2. کمپین یا utmcampaign
  3. بستر، رسانه یا utmmedium
  4. محتوا یا utmcontent 
  5. عبارت کلیدی یا utm_term

از سه پارامتر اول بیشتر استفاده می شود. کاربرد این پارامترها را در ادامه بیان کرده‌ ایم.

Utm-چیست-آسمان-هاست
پارامترهای لینک UTM چیست

منبع یا utm source

با توجه به این پارامتر می‌ توانید تشخیص دهید که ترافیک از کجا نشأت گرفته است.

بستر، رسانه یا utmmedium

این پارامتر نوع ترافیکی که توسط کاربر ایجاد شده را مشخص می‌ کند. به ‌طور مثال اگر این ترافیک از طرف گوگل است از کد CPC بعد از این پارامتر استفاده می‌شود.

کمپین یا utmcampaign

با استفاده از این پارامتر می ‌توانید یک کمپین خاص را ردیابی کنید. با این پارامتر می ‌توانید تمایز ترافیک بین برنامه هایی مانند فیس ‌بوک یا ایمیل و کمپین‌ های تبلیغاتی مختلف را تشخیص دهید.

محتوا یا utmcontent

گاهی مواقع پیش می ‌آید که چندین لینک داشته باشید که از یک نشانه‌ی اینترنتی استفاده می کنند با استفاده از این پارامتر می‌ توانید لینکی که روی آن کلیک شده ‌است را مشاهده کنید.

عبارت کلیدی یا utm_term

با استفاده از این پارامتر می ‌توانید عبارات کلیدی که کاربر سرچ کرده را پیگیری کنید.

نحوه دیدن گزارش

 برای ‌اینکه بتوانید گزارش لینک ‌های UTM را پیگیری کنید (لینک‌های کمپین) باید از Google Analytics استفاده کنید. Google Analytics به ‌صورت پیش ‌فرض یکسری گزارش برای کمپین‌ ها به شما می ‌دهد. با این گزارش خواهید فهمید که کاربرانی که از هر لینک آمده ‌اند چگونه و به چه اندازه تعامل داشته ‌اند.

کلام پایانی

در دنیای امروزی و در عصر تکنولوژی افراد زیادی  در دیجیتال مارکتینگ فعالیت دارند که باعث رقابت در این عرصه شده ‌است. همین رقابت باعث شده تا یک استراتژی بازاریابی درست و دقیق، مهم باشد. با توجه به این ‌که بودجه محدودی در اختیار دارید و زمان کافی در اختیار ندارید متوجه می شوید که کدام بخش از تبلیغات شما تأثیرگذار بوده ‌است. همانطوری که در مقاله UTM چیست متوجه شدید ساخت لینک UTM بسیار ساده خواهد بود. همین موارد باعث خواهد شد تا استراتژی بازاریابی دیجیتال شما بهبود یابد و برای پیشرفت وب ‌سایت خود پیشرو باشید.

اشتراک گذاری:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *