کلودفلر (Cloudflare) یک شرکت آمریکایی در حوزه IT است که خدمات مختلفی در زمینه امنیت و عملکرد وب ارائه میدهد. این خدمات از قبیل شبکه تحویل محتوا یا CDN (Content Delivery Network)، فایروال امنیت وب، DNS مدیریتی، بهینه سازی تحویل محتوا و ابزارهای دیگری برای امنیت و عملکرد وب میباشند. به دلیل اینکه برخی از ویژگیهای این سرویس مانند اتصال دامنه به کلودفلر و ... رایگان است و کاملترین CDN و بهترین خدمات را ارائه میدهد، به CDN محبوبی تبدیل شده. در این مقاله شما را با کلودفلر آشنا خواهیم کرد و سپس به کاربردها و مزایای استفاده از آن میپردازیم، پس تا آخر این مقاله با ما همراه باشید.
معرفی سرویس کلودفلر
کلودفلر یک سرویس شبکه توزیع محتوا است که از آن برای افزایش کارایی، امنیت و عملکرد وبسایتها استفاده میشود. در واقع این سرویس مشکلات دسترسی کاربران به قسمتهای مختلف وبسایت را از بین میبرد. کلودفلر با ثبت کردن یک وبسایت در آن، اطلاعات درخواست شده از طرف کاربران را از سرورهای قدرتمند خود عبور میدهد و زمان بارگذاری اطلاعات را کاهش میدهد. یک وبسایت روی کلودفلر به طور میانگین 40% سریعتر بارگذاری میشود، 65% درخواستهای کمتری دارد، 60% پهنای باند کمتری استفاده میکند و باعث افزایش امنیت وبسایت میشود. در واقع خدمات کلودفلر، سرویس CDN را با امکانات پیشرفتهتر به کاربر ارائه میکند.
چند مورد از خدمات اصلی کلودفلر عبارتند از:
- CDN (شبکه تحویل محتوا): کلودفلر با استفاده از یک شبکه جهانی از سرورها، محتوا را ذخیره و توزیع میکند. این کار باعث افزایش سرعت بارگذاری صفحات وب میشود، زیرا از نزدیکترین سرور موجود به کاربر محتوا را ارسال میکند.
- فایروال امنیت وب (WAF - Web Application Firewall): کلودفلر دارای یک فایروال پیشرفته است که حملات مخرب از جمله SQL injection و XSS(Cross-Site Scripting) را تشخیص و از آنها جلوگیری میکند.
- SSL/TLS Encryption: کلودفلر امکان برقراری ارتباطات امن با استفاده از SSL/TLS را فراهم میکند. این اقدام حفاظت و امنیت اطلاعاتی را که بین کاربر و سرور منتقل میشود را افزایش میدهد.
- Uptime بالا: آپ تایم یک اصل مهم در توسعه وبسایتها میباشد. آپ تایم به زمانی گفته میشود که یک سرویس یا وبسایت بدون هیچ اختلالی در دسترس است. هرچه آپ تایم بیشتر باشد، قابلیت اطمینان سرور بیشتر خواهد بود. به طور مثال آپ تایم بالای 99.9% به معنای این است که سرویس تقریبا تمام زمان در دسترس بوده و با اختلالات بسیار محدودی روبرو شده است.
- Page Rules: این ابزار امکان اعمال تنظیمات خاصی را برای صفحات یا مسیرهای مشخص در وبسایت فراهم میکند. همچنین میتوانیدقوانین صفحه را برای فعال کردن حافظه کش و سطح امنیتی هر صفحه، تغییر دهید.
- محدود سازی ترافیک (Rate Limiting): این قابلیت به شما این امکان را میدهد تا ترافیک و درخواستهای وبسایت خود را مدیریت کرده، حملات DDoS را کاهش دهید و امنیت وب¬سایت خود را افزایش دهید. کلودفلر با ارائه این خدمات به وبسایتها کمک میکند تا سریعتر بارگذاری شوند، امنیتشان افزایش یابد و باعث بهبود تجربه کاربری شود.
شبکه تحویل محتوا یا CDN چیست
CDN مخفف عبارت Content Delivery Network میباشد، که طبق تعریف اتحادیه بینالمللی مخابرات، به هر شبکهای که برای توزیع محتوای دیجیتال بهینه سازی شده است، شبکه توزیع محتوا گفته میشود. با فعال کردن cdn عملکرد وبسایت بهبود و زمان بارگذاری آن کاهش مییابد. در واقع cdn از سرورها و دیتاسنترهایی در تمام نقاط مختلف جهان استفاده میکند، تا محتوای مورد نیاز کاربران را از نزدیکترین سرور به آنها ارسال کند.
مراحل کلی کارکرد cdn به شرح زیر است:
- سرور لبه (Edge Server): سرور لبه نوعی کامپیوتر است که در لبه شبکه cdn قرار دارد و به عنوان نقطه اتصال بین شبکهها کار میکند. هنگامی که کاربری یک درخواست محتوا میدهد cdn با استفاده از تکنولوژی Anycast آن درخواست را به سرور لبهای که به کاربر نزدیکتر است میفرستد.
- ذخیره سازی (Cache): اگر محتوا در سرور لبه ذخیره شده باشد یا به عبارتی cache شده باشد، زمان بارگذاری محتوا برای کاربر به شدت کاهش مییابد.
- توازن بار (Load Balancing): cdn از توازن بار بین سرورهای لبه استفاده میکند تا ترافیک توزیع شده بین این سرورها بهینه شود و بار روی سرورهای لبه به طور مساوی تقسیم شود.
- امنیت وب (Web Security): cdn ها دارای بسیاری از ابزارهای امنیتی مانند فایروال امنیت وب هستند که در برابر حملات مخرب به وبسایتها کمک میکنند.
- توزیع محتوا (Content Distribution): cdn به محتواهای وب از جمله تصاویر، ویدیوها، اسکریپتها و فایلهای مختلف دسترسی داشته باشند.
استفاده از cdn باعث افزایش سرعت بارگذاری وبسایت، مقاومت در برابر حملات DDoS، کاهش بار سرور اصلی و افزایش عملکرد وبسایت میشود. این سرویس باعث کمک به افزایش محسوس وبسایتها در تجربه کاربری میشود.
بدون دیدگاه