گاهی اوقات ممکن است بنا بر دلایلی بخواهید سایت خود را از هاست فعلی به هاستی دیگر یا به دامنه دیگری منتقل کنید. برای انتقال سایت وردپرسی به هاست یا دامنه جدید (خرید و ثبت دامنه)، به صورت دستی باید از فایل ها و دیتابیس وبسایت خود بکاپ تهیه کنید. این کار میتواند زمان بر و پیچیده باشد، اما با استفاده از افزونه Duplicator میتوانید با ساخت بسته نصبی آسان سایت خود را به دامنه یا هاست دیگری منتقل کنید. انتقال سایت با افزونه Duplicator یکی از ساده ترین و امن ترین روش ها برای انتقال سایت به هاست یا دامنه جدید است. با استفاده از افزونه داپلیکیتور میتوان انتقال سایت از لوکال هاست به هاست را نیز انجام داد که در یک مقاله جداگانه به آن پرداخته ایم. در این مقاله به شما آموزش میدهیم که چگونه سایت خود را با استفاده از افزونه داپلیکیتور به دامنه جدید یا هاست دیگری مانند هاست وردپرس، هاست لینوکس یا هر هاست دیگری انتقال دهید.
افزونه Duplicator چیست و چه کاربردهایی دارد؟
داپلیکیتور یک افزونه محبوب و پرکاربرد در وردپرس است، که دارای یک نسخه رایگان و یک نسخه پولی به نام Duplicator pro میباشد. با این افزونه میتوانید به راحتی و بدون نیاز به دانش فنی خاصی سایت خود را از یک هاست به هاستی دیگر یا از یک دامنه به دامنه جدید منتقل کنید. داپلیکیتور برای این کار از فایل ها و دیتابیس سایت پشتیبان گیری میکند و سپس در مقصد جدید آن ها را بازیابی میکند. افزونه داپلیکیتور، علاوه بر انتقال سایت کاربردهای دیگری هم دارد که عبارتند از:
- پشتیبان گیری از سایت و بازیابی آن
- کلون یا کپی کردن سایت
- انتقال سایت از لوکال هاست به هاست
- ایجاد قالب وردپرس برای فروش
بنابراین با استفاده از افزونه duplicator میتوان از سایت بکاپ گرفت و در مواقع مورد نیاز آن را بازیابی کرد. با کلون کردن میتوانید از سایت خود یک کپی ایجاد کنید و طراحی ها و تغییرات جدید را بر روی آن تست کنید، بدون اینکه روی سایت اصلی تاثیری بگذارد. همچنین میتوانید قالب های وردپرسی را یک بار طراحی کنید و بدون نیاز به طراحی دوباره، آن را به مشتریان خود بفروشید.
انتقال سایت با افزونه duplicator
انتقال سایت با افزونه duplicator به هاست جدید و یا دامنه جدید هر دو روند یکسانی دارند. ابتدا افزونه Duplicator را دانلود و نصب کنید. در مقاله دیگری نحوه نصب افزونه در وردپرس را آموزش دادیم. اگر میخواهید از افزونه Duplicator pro استفاده کنید، حتما آن را از سایت های معتبر خریداری کنید.
پس از نصب و فعال کردن افزونه از پنل سمت راست وردپرس به بخش Duplicator مراجعه کرده و روی دکمه ایجاد جدید (Create New) کلیک کنید تا عملیات ساخت بسته نصبی شروع شود.
در صفحه جدید میتوانید گزینه های موجود را مشاهده کنید و در صورت نیاز، تنظیمات آن را تغییر دهید.
- اسم (Name) در این بخش میتوانید یک نام به دلخواه برای فایل خروجی انتخاب کنید.
- ذخیره سازی (Storage) در این بخش میتوانید مکان ذخیره سازی فایل ها مانند Google Drive، Dropbox و ... را مشخص کنید. این گزینه فقط در نسخه پولی داپلیکیتور قابل استفاده است.
- بایگانی (Archive) در این قسمت میتوانید تعیین کنید که چه فایل ها و داده هایی و همچنین چه بخش هایی از دیتابیس در بسته نصبی قرار بگیرند. بهتر است این قسمت را تغییر ندهید و به حالت پیش فرض باقی بگذارید.
- نصب کننده (Installer) با استفاده از این گزینه میتوانید برای بسته نصبی خود یک رمز عبور ایجاد کنید.
پس از ایجاد تغییرات لازم روی دکمه بعد (Next) کلیک کنید تا افزونه سایت را اسکن و وضعیت آن را بررسی کند.
پس از اسکن سایت، اگر مشکلی وجود نداشته باشد همه موارد برای ساخت بسته نصبی باید مانند تصویر زیر با رنگ سبز نمایش داده شوند. در این حالت روی دکمه ساختن (Build) کلیک کنید تا بسته نصبی ایجاد شود. این فرآیند ممکن است بسته به اندازه سایت چند دقیقه طول بکشد.
دقت داشته باشید که اگر هر یک از مواردی که به شما نمایش داده میشود به رنگ قرمز بود، ابتدا آن را بررسی و رفع کنید و سپس شروع به ساخت بسته نصبی آسان نمایید تا در طول فرآیند انتقال سایت به مشکلی برخورد نکنید.
پس از اتمام فرآیند ساخت بسته، دو فایل در اختیار شما قرار خواهد گرفت. یک فایل Installer.php و یک فایل بایگانی (Archive) که فایل های دیتابیس و وردپرس در آن قرار دارند. روی هر دو دکمه آبی رنگ، نصب کننده (Installer) و بایگانی (Archive) کلیک کنید تا فایل ها دانلود شوند.
حالا برای انتقال سایت با افزونه duplicator به هاست جدید باید یک دیتابیس جدید ایجاد کنید. ما در این آموزش از کنترل پنل سیپنل استفاده کردیم. وارد سیپنل شوید و به بخش DATABASES بروید و روی گزینه MySQL Database Wizard کلیک کنید.
نام دیتابیس جدید خود را در فیلد New Database وارد کرده و روی دکمه Create Database کلیک کنید.
بعد از ساخت دیتابیس صفحه را اسکرول کنید و در قسمت Add New User یک نام کاربری و رمز عبور برای دیتابیس خود انتخاب کنید و روی دکمه Create User کلیک کنید. توجه داشته باشید که نام دیتابیس و نام کاربری و رمز عبور دیتابیس را در مراحل بعدی نیاز خواهید داشت بنابراین آن ها را در جایی یادداشت و نگهداری کنید.
در قسمت Add User To Database، دیتابیس جدید و یوزری که ساختید را انتخاب کرده و دکمه Add را بزنید.
در صفحه جدید گزینه ALL PRIVILEGES را فعال کرده و روی Make Changes کلیک کنید.
پس از اینکه فایل ها با موفقیت آپلود شدند در مرورگر خود آدرس دامنه جدید را به همراه مسیر فایل installer.php وارد کنید تا صفحه نصب داپلیکیتور باز شود. به طور مثال: http://newdomain.com/installer.php
هنگامی که صفحه نصب داپلیکیتور نمایش داده شد تیک گزینه I have read and accept all terms & notices را بزنید و روی دکمه Next کلیک کنید.
در صفحه جدید اطلاعات دیتابیسی که ساختید را وارد کنید و برای اینکه از درستی اطلاعات مطمئن شوید روی دکمه Test Database کلیک کنید. اگر اطلاعات وارد شده صحیح باشد دو گزینه Requirements و Notices با دو علامت سبز رنگ نشان داده میشوند. پس از تست دیتابیس روی دکمه Next کلیک کنید.
یک کادر پاپ آپ نمایش داده میشود که اگر از صحت اطلاعات وارد شده اطمینان دارید روی دکمه OK کلیک کنید.
در مرحله بعدی در بخش Setup باید عنوان و URL سایت را وارد کنید. در قسمت Title عنوان سایت را بنویسید. داپلیکیتور آدرس URL و مسیر سایت را تشخیص میدهد، بنابراین نیازی به تغییر گزینه های URL و Path نیست.
در بخش Options در قسمت Username یک نام کاربری و در قسمت Password یک رمز عبور برای ورود به پنل مدیریت سایت خود، وارد کنید. بقیه موارد اختیاری هستند و میتوانید هر زمان که خواستید آن ها را ویرایش کنید. سپس روی دکمه Next کلیک کنید. نصب بسته روی سایت ممکن است کمی زمان ببرد.
پس از نصب بسته، در صورت موفقیت آمیز بودن نصب همه گزینه ها به رنگ سبز نشان داده میشوند. حال گزینه Auto delete Installer files after login را اگر به صورت پیش فرض غیرفعال است، فعال کنید تا با ورود به پنل مدیریت سایت فایل های Installer.php و Archive حذف شوند. حتی برای اطمینان بیشتر بهتر است وارد هاست خود شوید و از حذف شدن این فایل ها اطمینان حاصل کنید. اگر فایل ها حذف نشده بودند آن ها را به صورت دستی از هاست حذف کنید.
با انجام مراحل گفته شده، انتقال سایت با افزونه duplicator صورت گرفته و برای ورود به پنل مدیریت میتوانید روی دکمه Admin Login کلیک کنید تا وارد پنل مدیریت وردپرس خود شوید.
بدون دیدگاه