استریم چیست؟ پلتفرم های مناسب برای استریم

زمان مطالعه: 6 دقیقه

استریم چیست؟

استریم یک فناوری است و هنگامی ‌که فرستنده یک محتوا ارسال می ‌کند به ‌طور همزمان و سریع گیرنده نیز آن را دریافت می‌ کند. از نمونه واضح این کار می ‌توان به پخش برنامه ‌های تلویزیونی به‌ صورت زنده اشاره کرد. به بیانی دیگر می ‌توان گفت که استریم انتقال مداوم فایل ‌های صوتی و تصویری از فرستنده به گیرنده است که به ‌صورت لایو شما می ‌توانید چیزی را بشنوید و یا ببینید. در واقع زمانی ‌که به رادیو گوش می ‌دهید یا تلویزیون تماشا می‌ کنید یا صوت و تصویر از اینترنت گوش می ‌دهید و می بینید در واقع از این تکنولوژی استفاده کرده ‌اید. به ‌عنوان مثالی دیگر از استریم می ‌توانیم تماشای فیلم به ‌صورت آنلاین از طریق پلتفرم های مختلف با کامپیوتر یا تلفن ‌همراه اشاره کرد.

استریم و استریمر
استریم و استریمر

استریم چیست؟ و استریمر کیست؟

 هنگامی ‌که شما شروع به پخش یک فیلم به ‌صورت آنلاین کردید به ‌محض این‌ که فیلم شروع به پخش شد بقیه داده ‌ها برای ادامه پخش فیلم از فرستنده به گیرنده منتقل می‌ شوند. تا زمانی ‌که دستگاه شما به اینترنت متصل باشد این کار بدون وقفه و مشکل صورت می‌ گیرد. شمایی که پشت سیستم نشسته ‌اید و فیلم تماشا می ‌کنید به‌ عنوان ویور محتوای استریم نامیده می‌ شوید و به یک اینترنت امن و با سرعت کافی برای ادامه راه نیاز دارید. برای این ‌که بتوانید بدون وقفه و مشکل از طریق اینترنت فیلم تماشا کنید و یک تجربه پخش استریم خوب داشته باشید باید حداقل سرعت اینترنت شما ۲ مگابیت در ثانیه باشد. (پهنای باند چیست؟)

 تفاوت استریم کردن و دانلود کردن

واضح است که دانلود یک فیلم یا هر چیز دیگری از فضای اینترنت با استریم کردن آن یکسان نیست. در هنگام ذخیره یک فایل از اینترنت روی کامپیوتر یا موبایلتان فایل در هارد دیسک ذخیره می‌ شود . شما می ‌توانید در صورت آفلاین بودن هم آن را تماشا کنید. در حالت عادی هنگامی ‌که دانلود به پایان رسید می‌ توانید فایل را گوش داده یا ببینید. در حالت دانلود ، هنگامی ‌که فایل روی دستگاه شما قرار دارد فضای حافظه شما را اشغال خواهد کرد این یک عیب برای دانلود است. چنانچه بخواهید چند ویدئو را به ‌صورت اچ‌ دی دانلود کنید به ‌سرعت تمام حافظه شما اشغال می‌ شود و برای شما مشکل‌ ساز خواهد شد. اما در مقابل پخش ویدئوها و بسیاری از رسانه ‌های بزرگ با استریم کردن بدون مشکل صورت می‌ گیرد. با اینکار کردن فضای سخت‌ افزاری سیستم ‌تان را اشغال نخواهید کرد. 

استریم چیست؟ و کاربرد آن در بازی

از جمله مواردی که می توان پخش استریم کرد موسیقی و فایل های صوتی، فایل های ویدئویی ، بازی ‌ها و برنامه ‌ها هستند.

استریم
استریم

پخش استریم بازی ‌ها و برنامه ‌ها

حال که با این موضوع تا حدودی آشنا شدید اکنون به پخش استریم بازی و برنامه ها می پردازیم. این پخش جریان صوتی تصویری کار می ‌کند. یعنی در برخی موارد نیاز است بعضی بازی ‌ها را در اختیار داشته باشید فقط قابلیت اصلی آن ‌ها را با استریم کردن انجام دهید.

با استفاده از استریم بازی و  برنامه ‌های دستگاه خود را در سرور بازی یک شرکت تخلیه کرده و باعث صرفه ‌جویی در فضا و پردازش داده ‌های دستگاه شما خواهد شد. شما باید یک اتصال بی ‌سیم برای انجام این کار داشته باشید تا بتوانید بازی کنید. به‌ بیان ‌دیگر دستورات را از رایانه خود به یک رایانه قدرتمند دیگر می‌ فرستید رایانه قدرتمند دوم این دستورات را اجرا کرده و نتیجه را به دستگاه شما می ‌فرستد. این فرایند آنقدر سریع طول می ‌کشد که شما متوجه انتقال داده ها نخواهید شد.  سرعت اینترنت شما برای استریم کردن بازی و برنامه به‌ اندازه کافی باید افزایش یابد تا این روند بدون وقفه و مشکل انجام شود. ( معتبرترین و بهترین سایت‌های تست سرعت اینترنت )

پلتفرم هایی که در ادامه معرفی می کنیم این امکان را به شما می ‌دهند تا با هر دستگاهی که دارید از طریق یک مرورگر بتوانید به بازی ‌ها و برنامه های دیگر دسترسی پیدا کنید. این دسترسی بدون نیاز به بارگیری یا کنسول خواهد بود. شاید کلمه گیم استریمر به گوشتان خورده باشد گیم استریمر کسی است که از ویدئو هایی که به ‌صورت آنلاین بازی می ‌کند فیلم گرفته و در شبکه‌ های مجازی به اشتراک می‌ گذارد.

توییچ Twitch چیست؟

 یکی از پر کاربرد ترین پلتفرم ‌ها برای گیم استریم، توییچ است. در حال ‌حاضر پر بازدید ترین پلتفرم برای بازی بوده است. توییچ ( www.twitch.tv )یک وب‌ سایت برای لایو استریم بوده و قابلیت بارگذاری انواع محتواها را دارد اما همان‌ طور که گفتیم پر بازدید ترین پلتفرم برای بازی یوده که در سال 2011 ایجاد شده است. این برنامه اخبار بازی ‌هایی که بین گیمرها و نوجوانان محبوبیت دارد را پوشش می‌ دهد. پلتفرم سوییچ بازی بین ۲ گیمر معروف دنیا را نیز به ‌صورت زنده پخش می ‌کند. ثبت ‌نام در وب‌ سایت توئیچ و مشاهده‌ ی محتوا هایی که ارائه می‌ دهد رایگان بوده اما اگر اشتراک پرداخت کنید امکانات خاصی به شما تعلق می‌ گیرد. در این پلتفرم اقداماتی جهت حمایت از گیمرها انجام می ‌شود که در این برنامه فعالیت دارند. همچنین توییچ با یک ارز مجازی به نام bits فعالیت داشته و کاربران  برای داشتن اکانت ویژه با هر کارت اعتباری که داشته باشند می توانند bits خریداری کنند.

توییچ
توییچ

توییچ چیست؟

سرویس گوگل استودیو

از دیگر پلتفرم ‌ها برای استریم کردن گوگل استودیو است. این سرویس محصول شرکت گوگل بوده و روی گوشی ‌های اندروید، IOS ، تبلت و انواع تلویزیون ‌ها قابل راه ‌اندازی است. با استفاده از مرورگر کروم کست می ‌توانید به سرویس گوگل استودیو دسترسی داشته باشید. در سرویس گوگل استودیو بازی ها با کیفیت 4K نمایش داده می‌ شوند. اخیراً این سرویس با بازی ‌های یوتیوب توسط گوگل ادغام شده‌ اند. به صورتی که افرادی که در حال بازی در گیم یوتیوب هستند با یک کلیک می ‌توانند وارد بازی با دیگر بازیکنان حاضر شوند. سرویس گوگل استودیو سریع ‌ترین راه دستیابی به بازی و تجربه آن در صورت نداشتن کنسول بازی است. اشتراک یک ‌ماهه در سرویس گوگل استودیو ۱۰ دلار است. برای این ‌که بتوانید از کیفیت 4K این سرویس استفاده کنید باید حتما اشتراک ویژه داشته باشید. گوگل استودیو از لحاظ قیمت از رقبای خود مناسب تر بوده اما تعداد بازی ‌های آن کمتر از دیگر پلتفرم ‌ها است.

 لایو اینستاگرام

یکی دیگر از پلتفرم های استریم ، لایو اینستاگرام است. در این لایو می‌ توان از هر رویدادی به ‌صورت زنده برای مخاطبین خود پخش زنده داشت. پخش زنده در اینستاگرام این فرصت را می‌ دهد که با مخاطبانتان جلسه تعاملی برگزار کرده و نظرات یکدیگر را گوش دهید. قابل خاموش کردن بخش نظرات در لایو اینستاگرام نیز وجود دارد. اما همان ‌طور که احتمالاً می ‌دانید لایو اینستاگرام عیبی که دارد این است که تا ۲۴ ساعت بیشتر ماندگار نیست و لایو های اینستاگرام از نظر مدت ‌زمان کوتاه هستند و در عرض چند دقیقه به پایان می ‌رسند.

لایو استریم اینستاگرام
لایو استریم اینستاگرام

لایو اینستاگرام چیست؟

 لایو یوتیوب

یکی دیگر از پلتفرم ‌های استریم، لایو یوتیوب است. اگر دنبال راهی برای راه‌ اندازی سریع کلاس درس در نقاط مختلف جهان هستید لایو یوتیوب یکی از گزینه ‌های مناسب برای شما است. یکی از پر بازدید ترین شبکه بی ‌سیم در سراسر دنیا یوتیوب بوده که کاربران میلیونی در همه نقاط دنیا را از آن خود کرده است.

کلام پایانی

در این مطلب سعی کردیم پلتفرم هایی که طرفداران بیشتری دارند یا به بیان دیگر بهترین هستند را معرفی کنیم. پلتفرم های دیگری برای این کار وجود داشته که می توان:

  • فیسبوک گیمینگ
  • AfreecaTV
  • Owncast
  • Mobcrush
  • تیک تاک لایو
  • Reddit Live و ... را نام برد.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

هاستvpsسرور اختصاصی