Ubuntu یکی از توزیعهای محبوب و رایگان لینوکس است که بر اساس Debian ساخته شده و شامل دو نسخه Desktop و Server است. این سیستمعامل با هدف ارائه یک تجربه کاربری ساده و قابل استفاده برای کاربران حرفهای طراحی شده است. همچنین کاربران مبتدی با دانلود Ubuntu و نصب آن میتوانند تجربه کاربری ساده، راحت و امنی را داشته باشند و با لذت از دنیای لینوکس بهرهمند شوند. در انتهای این مقاله لینکهای دانلود Ubuntu در همه نسخهها قرار داده شده است. در ادامه میتوانید با برخی از ویژگیهای سیستمعامل اوبونتو آشنا شوید. اگر قصد خرید هاست دارید میتوانید به صفحه خرید هاست لینوکس مراجعه کنید. همچنین بر روی هاست وردپرس آسمان هاست سیستم عامل لینوکس نصب است و برای وبسایت های وردپرسی بهینه سازی شده است و شما میتوانید با خرید هاست وردپرس وبسایت وردپرسی خود را راهاندازی کنید.
ویژگی های Ubuntu
اوبونتو به عنوان یک سیستمعامل لینوکس محبوب و رایگان شناخته میشود. این سیستم عامل یک پروژه متن باز است که توسط جامعه بزرگی از توسعهدهندگان حمایت میشود. هدف اصلی اوبونتو ارائه یک سیستمعامل کامل، سریع، قدرتمند و با کیفیت بالا برای استفاده در سطوح مختلف از دستگاهها، از جمله کامپیوترهای شخصی، سرورها، تلفنهای همراه و دستگاههای جدیدتر است. در ادامه تعدادی از ویژگیهای Ubuntu ذکر شده است که عبارتند از:
- منبع باز (Open Source) : اوبونتو یک سیستمعامل منبع باز است که به ارزشهای آزادی و تشویق به همکاری جمعی اعتقاد دارد.
- پشتیبانی از انواع سختافزارها: اوبونتو پشتیبانی فراوانی از انواع سختافزارها را دارد و میتوان آن را بر روی اکثر دستگاهها نصب کرد.
- سیستم مدیریت بسته APT : اوبونتو از سیستم مدیریت بسته APT (Advanced Package Tool) استفاده میکند که به کاربران امکان نصب، حذف، و بهروزرسانی برنامهها را ارائه میدهد.
- گرافیکی کاربری GNOME : اوبونتو از رابط گرافیکی کاربری GNOME به عنوان رابط پیشفرض خود استفاده میکند که یک رابط کاربری ساده و زیبا ارائه میدهد.
- پشتیبانی از Snap و Flatpak : اوبونتو از فرمتهای Snap و Flatpak جهت نصب برنامهها پشتیبانی میکند، که به کاربران امکان نصب آسان و مستقل از وابستگیهای سیستم را میدهد.
از دیگر ویژگی های اوبونتو میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- امنیت بالا
- استفاده آسان
- قابلیت سفارشی سازی
- سازگار با انواع دستگاه های مختلف
- امکان دسترسی به چندین هزار نرم افزار رایگان
- امکان مدیریت، ویرایش و به اشتراک گذاری عکس ها و ویدیوها
- پشتیبانی از انواع مرورگرها مانند موزیلا فایرفاکس، گوگل کروم و...
- مدیریت و دسترسی به ایمیل ها با استفاده از Thunderbird
- و...
محیط Ubuntu
محیط گرافیکی کاربری (Desktop Environment) در Ubuntu به عنوان واسط گرافیکی برای تعامل با سیستم عامل استفاده میشود. در نسخههای اخیر Ubuntu، محیط گرافیکی GNOME به عنوان محیط کاربری پیشفرض ارائه میشود. GNOME یک محیط کاربری مدرن و استاندارد برای بسیاری از توزیعهای لینوکس است و با استفاده از طراحی ساده و قدرتمند خود، تجربه کاربری مثبتی ارائه میدهد.
هر چند GNOME به عنوان محیط پیشفرض ارائه میشود، اما کاربران میتوانند محیط گرافیکی دیگری مثل KDE، Xfce، LXQt و... را نیز نصب و استفاده کنند. این امکان در Ubuntu و دیگر توزیعهای لینوکس وجود دارد. ( فعال و غیر فعال کردن یوزر روت در ubuntu )
ویژگی های GNOM
محیط گرافیکی کاربری (Desktop Environment) در Ubuntu به عنوان واسط گرافیکی برای تعامل با سیستم عامل استفاده میشود. در نسخههای اخیر Ubuntu، محیط گرافیکی GNOME به عنوان محیط کاربری پیشفرض ارائه میشود. GNOME یک محیط کاربری مدرن و استاندارد برای بسیاری از توزیعهای لینوکس است و با استفاده از طراحی ساده و قدرتمند خود، تجربه کاربری مثبتی ارائه میدهد که دانلود Ubuntu را برای کاربران تازه کار به بهترین گزینه تبدیل میکند.
هر چند GNOME به عنوان محیط پیشفرض ارائه میشود، اما کاربران میتوانند محیط گرافیکی دیگری مثل KDE، Xfce، LXQt و... را نیز نصب و استفاده کنند. این امکان در Ubuntu و دیگر توزیعهای لینوکس وجود دارد.
- فهرست برنامهها (Activities) : GNOMیک فهرست فعالیت (Activities) دارد که به کاربر امکان مشاهده تمام برنامهها، انجام جستجو، و سوئیچ بین اپلیکیشنها و فضاهای کاری (Workspaces) را میدهد.
- پوسته Adwaita : Adwaita یک پوسته (Theme) است که برای GNOME استفاده میشود و زیبایی یکپارچه ای به سیستم میبخشد.
- مدیریت فایل Nautilus : Nautilus نام مدیریت فایل GNOME است که به کاربر امکان مرتب سازی، کپی کردن، جابهجایی و مدیریت فایلها را میدهد.
- Terminal GNOM : برنامه ترمینال GNOM امکان دسترسی به خط فرمان و اجرای دستورات لینوکس را فراهم میکند.
- توزیع صفحات کاری (Workspaces) : کاربران میتوانند با استفاده از فهرست فعالیت به سرعت بین صفحات کاری مختلف جا به جا شوند.
انواع نسخه های Ubuntu
اوبونتو در انواع نسخه های مختلف با ویژگی ها و کاربردهای متفاوت ارائه میشود.
در ادامه به برخی از نسخه های اصلی اوبونتو اشاره میکنیم:
- اوبونتو (Ubuntu) : نسخه اصلی با محیط گرافیکی GNOM
- اوبونتو دسکتاپ (Ubuntu Desktop) :نسخه دسکتاپ که مخصوص کامپیوترهای خانگی و لپتاپ است که جز کاربرپسندترین نسخه های دسکتاپ لینوکس می باشد.
- اوبونتو سرور (Ubuntu Server) : نسخه مخصوص سرورها. این نسخه از اوبونتو برای اجرای سرویسها و برنامههای سروری بهصورت بهینه طراحی شده است که روی انواع سخت افزارهای سرور و مجازی سازها مانند Vmware یا Vmware Workstation و... نصب میشود.
- کیوبونتو (Kubuntu) : نسخه ای از اوبونتو با محیط گرافیکی KDE Plasma که از تکنولوژی های KDE استفاده میکند.
- ایکس بونتو (Xubuntu) : یک نسخه با محیط گرافیکی Xfce و محیط کاربری سبک و سریع
- لوبونتو (Lubuntu) :نسخه با محیط گرافیکی LXQt که یک محیط سبک و با مصرف پایین منابع است.
- ادوبونتو (Edubuntu) : نسخه ای از اوبونتو که برای استفاده در محیط های آموزشی طراحی شده است.
حداقل سیستم مورد نیاز
حداقل سیستم مورد نیاز برای نسخه Ubuntu Desktop :
- سی پی یو(CPU)2 گیگاهرتز پردازنده دو هسته ای (2 GH dual core processor)
- حافظه (RAM)4 گیگابایت (4 GB)
- فضای هارد دیسک (Hard disk space)25 گیگابایت (25 GB)
- رزولوشن صفحه نمایش (Display resolution) 1024 در 768 پیکسل (1024x768 screen resolution)
Xubuntu و Lubuntu مصرف پایین تری از منابع نسبت به Ubuntu Desktop دارند.
حداقل سیستم مورد نیاز برای نسخه Ubuntu Server :
- سیستم عامل 64 بیتی (64-bit operating system)
- amd64 (Intel/AMD 64-bit)
- arm64 (64-bit ARM)
- ppc64el (POWER8 and POWER9)
- s390x (IBM Z and LinuxONE)
- سی پی یو(CPU) 1 گیگاهرتز یا بالاتر (1 GH or better)
- حافظه (RAM)1 گیگابایت یا بیشتر (1 GB or more)
- فضای هارد دیسک (Hard disk space)حداقل 2.5 گیگابایت (a minimum of 2.5 GB)
دانلود Ubuntu
برای دانلود Ubuntu، آخرین ورژن از نسخه دسکتاپ، میتوانید فایل ISO آن را از لینک زیر دریافت کنید:
کلیه نسخه ها بر روی Vmware Esxi توسط آسمان هاست تست شده است.
بدون دیدگاه